Logo DaCapoDa Capo, het Opleidingsorkest van de KHO, bestaat uit een groep enthousiaste muzikanten. De meeste daarvan zijn leerlingen, maar er zit ook een aantal 'steunmuzikanten' in het orkest. Deze mensen zijn er om de beginnende leerlingen te helpen. Ook zitten er vaak gevorderde muzikanten op de 'zwaardere' instrumenten, aangezien de meeste mensen op de 'lichtere' instrumenten beginnen. De naam Da Capo is ontleend aan de Italiaanse muziekterm die "Vanaf het begin" betekent.
Da Capo bestaat uit blaasinstrumenten en slagwerk. Onder de 'lichtere' instrumenten vallen o.a. de klarinet, dwarsfluit, hobo, altsaxofoon, hoorn en trompet. Bij 'zwaardere' instrumenten kan je denken aan de basklarinet, fagot, tenorsaxofoon, baritonsaxofoon, trombone, bariton en bas.

De dirigent zoekt samen met de muziekcommissie de muziek uit. We spelen lichte muziek zoals musicalmuziek, swingende muziek, popmuziek en filmmuziek (bijvoorbeeld uit de films van Walt Disney). In het begin is het natuurlijk even wennen aan het spelen in een orkest, maar we zorgen dat er altijd iemand naast je zit die je helpt. En als je even de weg kwijt bent, helpt diegene je weer verder.
10 01 16 0677Da Capo neemt elk jaar deel aan reguliere concerten van de KHO als het Nieuwjaarsconcert, het Voor- en Najaarsconcert, maar ook buiten Oosterbeek geven we concerten. Ook organiseren we activiteiten zoals een weekend weg en een Talentendag. 

Als je enige tijd in Da Capo hebt gemusiceerd en genoeg gevorderd bent in het spelen, maak je de overstap naar het Symfonisch Blaasorkest!
Nieuwsgierig geworden? Kom dan naar onze repetitie op vrijdagavond van 19.00 u tot 20.00 u in Zalencentrum Lebret in Oosterbeek!

Dirigent Da Capo Opleidingsorkest

Directie MarcMijn naam is Marc Dammers (Maart 1995).
Op mijn tiende ben ik begonnen met saxofoonlessen bij muziekvereniging Olto uit Loenen.
In de loop der jaren heb ik hier alle muziekdiploma‚Äôs behaald en in 2013 afgesloten met een eindexamenconcert. Mijn middelbare school tijd heb ik doorgebracht op het vmbo, daarna havo en uiteindelijk mbo-4 detailhandel. In 2018 ben ik begonnen met HaFaBra-directie aan Bourdon Hogeschool te Gouda. Hier volg ik directie lessen bij Gerhart Drijvers en Ton van der Valk. Als muzikant ben ik actief bij muziekvereniging Olto Loenen en het Open Fanfare Orkest. Als dirigent ben ik actief bij opleidingsorkest Da Capo van Koninklijke Harmonie Oosterbeek en plaatsvervangend dirigent bij opleidingsorkest Olto Loenen.

Wij zijn trots op onze sponsoren en samenwerkingspartners:
Voorhoeve Makelaars Arnhem e.o.  logo nijhuis  logo sponsorkliks logo-jansen-1.jpg  E-Boekhouden, Online boekhouding  logo-zondervan-1.jpg 

Copyright © 2024 Koninklijke Harmonie Oosterbeek. Alle rechten voorbehouden.
Redactie: Peter van den Brul, Webmaster: Berry van Brakel